Nytt camprekord och riktigt fina flundror, torskar och sejar i Å, Lofoten

Sista dagarna har som vanligt levererat riktigt fint väder och många grymma fiskar runt Å. Killarna i båt 2 hade ett magiskt torskfiske runt nordskallen med riktigt mycket fisk över 10kg med topp strax under 20. Guidebåten landade en fin flundra på 144cm på norra buholmsflaket och båt 5 tar största flundran denna veckan som mäts till 170cm.

Vi hade ett par norrmän som hyrde båt en dag med. Fisket började lite segt men efter ett tag kände syster Silje att det blev redigt tungt i andra änden av linan. Hon började dra i spöt och fisken beter sig allmänt konstigt – den rör sig nästan inte alls. Efter en stunds pumpande kommer en MARULK ur djupet som vägs till hela 19kg och är ett nytt camprekord i Å – grattis!

Killarna är fortfarande ute och fiskar så jag har för tillfället ingen aning om hur det går. Havet ligger blankt så med lite tur har de lyckats landa något riktigt fint – mer om detta kommer i nästa nyhet.

Hannes Ribbner, Å