Världens största flötmetade flundra!? 196 cm från Nappstraumen

Under en eftermiddagstur i Nappstraumen tog Erik Axner, guide på Nordic Sea Angling ett kortare fiskepass tillsammans med kollegan Jonathan Jansson och Martin Bamberg från Sportfiske Akademin. Endast några minuter från campen startade dem fisket och metoden föll på flötmete med död sej apterad på cirkelkrok som blivit Eriks nya favoritmetod. På andra driften med sejen driftandes 4 meter ovanför botten över 19 meters vattendjup studsade flötet plötsligt till för att sedan rusa iväg i sidled i full fart.

När bromsen slogs på och fisken krokades så bugade spöet tungt och fighten var igång. Fisken bjöd upp till en otrolig kamp där utrustningen som i detta fall bestod av ett Westin W8 Boat och en Maxell Sealion verkligen sattes på prov. Flera gånger fick dem följa efter fisken med båten då den rusade in mot grunt vatten och grundtoppar.

Efter 15-20 minuter så kunde dem säkra fisken vid båtsidan efter bra samarbete. Detta är med största sannolikhet den största hälleflundran i världen, någonsin tagen på flötmete och fisken mätte 196 cm med en uppskattad vikt enligt tabell på 100,4 kg. Fisken hanterades exemplariskt vid båtsidan och återutsattes oskadd tillbaka efter en fotosession och Erik kan nu stoltsera med ett nytt personbästa av väldigt respektabel storlek.

Njut av bilderna samt följ länken nedan för att komma till ett filmklipp av drillningen!

Nordic Sea Angling – Nappstraumen