Första storflundran i Havöysund

Med irriterande vindar och en grå himmel drog båtarna igår ut på lite blandat torsk och flundrafiske. Torsken stod djupt men stod man ut med detta kunde man bända hur mycket man ville. Några stora landades med ett par stycken 20+are. Ett fåtal flundror kom också upp innan lunch med topp på strax över 120cm.

Mot kvällningen tröttnade en av båtarna på flundrafisket och gick istället ut och lade sig på en hundrameterskant och tänkte bända lite torsk. När första jiggen träffade botten och ett par vevtag tagits säger det SMACK. Fisken kämpas upp till 20m och sticker sedan ner till botten igen. Denna visa repeteras sedan 6 gånger och när de äntligen kan landa fisken är fångstmannen totalt slutkörd. Den mäts till 167cm och lyckan är total.

Idag var fisket väldigt likt gårdagens. Inga jätteflundror men i alla fall några stycken i 20kgs-klassen. Torskfisket var riktigt bra på kanterna och gästerna var nöjda och glada. I morgon tycker jag vi tar och smackar en 150cm+ till…

Hannes Ribbner, Havøysund