Galen inledning på Söröya!

På Söröya har det anlänt ett 10-tal gäster från både Sverige och Tyskland. Idag var det strålande väder och fisket var tydligen helt galet enligt rapport från vår Guide Sebbe! Sebbe var inte själv ute idag, men möttes av glada miner från gästerna när de kom in till bryggan!
De hade fångats ganska många torskar över 20 kg under dagen där också ”tysk-båten” lyckats med att fånga årets första ”NSA målare” på hela 32 kg!!
På Lofoten hade tyvärr det stundande ovädret redan startat när man tidigt i morse begav sig ut i jakten på skreien. Det blev en kort tur på havet och i svåra förhållanden så blev så klart fisket lidande…….
De lokala yrkesfiskarna har i alla fall rapporterat om ett mycket bra fiske i området sista tiden, så vi håller tummarna att väderprognoserna skall bättra sig. De har också fångat många ”Kaffe-torskar” där lokaltidningen Lofotposten delat ut ett kilo kaffe till alla de som fångar en torsk över 30 kg. Största torskarna än så länge har också passerat 40 kg:s gränsen!

Jimmy

Nya kaffetorskar

Kaffetorskar 2015