Tredje dagen bjöd på artfest inshore med bra popperaction!

Under tredje dagen startade alla med att fiska betesfisk som vanligt och alla båtlag utom vår båt där jag själv, Michal och Mink-Martin fiskade från fick tag i sina betesfiskar och satte kurs mot Coiba. Vi nötte vidare men fick tillslut ge oss och bestämde oss att fiska i närområdet kring campen istället för att se vad det hade att erbjuda. Redan i första kastet vid den första närliggande ön med campen i ögonvrån vräkte sig en stor Cubera Snapper över min popper med sina tandbetäckta käftar och en tuff fight startade. Den satte full fart mot reven och jag kände tafsen skava mot stenarna där nere men lyckades pressa upp den och efter tuffa stångningar kom den till båtsidan. Gasten lyfte säkert in den och min första Cubera på popper var ett faktum! Fisken uppskattade vi till ca 50 lbs.

Aktiviteten fortsatte och vi fick två snabba jacks och två spanska makrillar innan vi fortsatte vår färd mot andra fina fiskeplatser i närområdet. Vi åkte aldrig över 45 minuter från lodgen men fick uppleva ett häftigt ytfiske efter Red Snapper där vi landade 11 st totalt. På en grundtopp med 30 meter under kölen slängde vi ut våra poppers som titt som tätt jagades av ilsket orangeskimrande fiskar, oftast flera i grupp som bokstavligen slogs om våra beten. Hela båten skrattade, tjoade och lyckan var total. Under en gång drillade vi alla tre samtidigt och vi upplevde också ett härligt dubbelhugg precis intill varandra. Vi fångade även en mindre cubera, en schysst needlefish och några fler jacks innan dagen var slut. Totalt fick vi 21 fisk i båten.

De andra båtarna som begav sig mot Coiba hade också bra artfiske med diverse revfiskar såsom Yellowfin Snapper, Rock Snapper, African Pompano, massa olika jacks och en riktig troféfisk i form av en riktigt stor Amberjack på 70 lbs.

Imorgon tar vi nya tag och troligtvis beger vi oss offshore med ett par båtlag!

Erik Axner – Panama

Cubera på 50 lbs på popper!

Needlefish till Michal!

Close-up!

Trippelhugg i båten!

Red Snapper!

En till Red Snapper!

Dubbelhugg på två skilda beten!

African Pompano till Nico!

Grotesk amberjack på 70 lbs!