Galet snapperfiske som avslutning i Panama!

Den sista dagen har utan tvekan lyst i nyanser av orange, röd, koppar och då talar jag självklart om alla olika arter av snappers som finns i farvattnen här i Panama. Dem har verkligen varit på sitt allra bäst humör och varit otroligt huggvilliga på våra poppers, stickbait och på chum-bait.

Återigen fiskade jag med Mink-Martin och Michal i båten och vi startade precis som tredje dagen att fiska nära campen istället för att åka långväga ut mot fiskeplatserna! Detta gjorde även Tomas, Rolf och Jerry vilket visade sig vara ett lyckokort för vi hittade ett grundflak där det huserade stora mängder med Red Snappers som frossade på krabbor i ytan, precis som deltagarna under tredje gruppresan för i år fick uppleva. När vi kastade ut våra poppers/stickbaits så blev dem snabbt upphunna av flertalet Red Snappers som slogs om att få sätta tänderna i våra beten.

Exakt hur många vi landade tappade vi snabbt räkningen på men i vår båt uppskattade vi att det landades ca 20 st snappers med de största runt 15 lbs och hela 5 st Cubera Snapper på poppers. Inga jättar men de största vägde ca 20 lbs. Tyvärr tappade vi också två större Cubera i rusningarna ner mot revet där den ena smällde av linan och den andra skakade loss poppern. Mitt i stundens hetta stod jag i fören på båten och i kastet blev det ett felsteg som gjorde att jag halkade överbord.. Hela båten utbrast i skratt, inklusive kapten och gasten och jag blev snabbt uppfiskad igen, med spöet i näven och ett leende på läpparna. Det gäller att vara försiktig och denna gången gick det bra och blev helt klart veckans snackis bland både gäster och besättningen! Jag bjuder på den med ett leende! 🙂

Båten med Jerry, Rolf och Tomas fångade aningen färre men drillade sig ändå trötta på dessa rödskimrande fiskarna!
Vår grupp med Belgare (Ursäkta, har skrivit holländare tidigare men korrigerar detta 🙂 ) landade under dagen tre riktigt mäktiga Cubera Snapper som alla vägde över 50 lbs! Kolla bilderna och se vilka bestar dem drog upp!

Nu är resan över för denna gången förutom för Mink-Martin, Tomas, Jerry och Rolf som har valt att stanna för en extra fiskedag så rapport från denna kommer troligen när vi hunnit snacka ihop oss på flygplatsen! Det har varit helt fantastiskt här nere på Paradise Fishing Lodge och man längtar redan till nästa fisketur här i paradiset!

Erik Axner – Panama

Mink-Martin slår till igen med Cubera på popper!

En märkligt färgad Red Snapper!

Michal med en snygg snapper!

Underbara färger och brutalt starka fiskar!

Trippla snappers!

Skön gruppbild! Red Snapper är en fantastisk matfisk dessutom vilket vi får testa nu ikväll!

Michal med en arg Cubera!

Dubbelhugg för Michal och Mink-Martin!

Eriks fjärde Cubera på popper denna veckan!

Mullet Snapper på popper!

Stor Cubera till Belgarna!

Nico Thiry med snygg Cubera!

Close-up!

Snygg Cubera till Belgarna igen!