Enorm rooster, stora tonfiskar och bra artfiske under andra dagen!

Under den andra fiskedagen har vi bjudit på flera drömfiskar här i Panama och även ett härligt artfiske på lätt utrustning. Vårat danska båtlag lånade med sig de lätta haspelprylarna och upplevde under dagen ett riktigt fint artfiske där dem fångade över 10 olika arter på de lätta spöna på diverse olika smådrag och wobblers!

De andra båtlagen delade upp sig på både inshore och offshore men tyvärr möttes de lagen som valde offshore av rätt tuffa vindar. Dessutom var området helt fullt av delfiner som snodde våra betesfiskar så det kändes svårfiskat så vi satte kurs mot Coiba istället. Väl vid Coiba flockades återigen delfiner och fåglar i gemensam jakt med tonfiskarna och några båtar prickade rätt igen och landade flera fina tonfiskar. Överlägset bäst bland tonfiskarna fiskade holländarna som fångade flera tonfiskar mellan 40-90 lbs med en toppfisk på ca 130 lbs som tyvärr missades med gaffen när dem höll i tafsen och återvände ner i djupet. Fisken räknas som en ”Touch the leader” inom big game-språket men tyvärr fick vi inga bilder på den.

Tonfiskarna jagade vi under större delen av dagen men på slutet av fiskedagen testades lite ”chum-bait” där både cuberas, yellowfin snappers och en enorm Rooster på hela 70 lbs landades!

Mängdfisket har inte varit på topp hittills men toppfiskarna går inte att klaga på!
Ska bli spännande vad som landas under den tredje fiskedagen! Häng med här på nyheterna!

Erik Axner – Panama

Två tonfiskar till holländarna!

Den enorma roostern till holländarna!

Spöböj för Tomas!

En bluefin travelly satt i linändan för Tomas!

Mink-Martin är effektiv i sin jakt på nya arter! Här med en cubera!

Michal med en fin tonfisk på ca 50 lbs!