Gulfenade tonfiskar runt Coiba under första dagen i Panama!

Första fiskedagen är tillända och vi startade inshore allihopa! Själv fiskade jag med Martin Skude och Tomas Damberg som aldrig prövat på något sånt här förut så vi började med lite popperfiske och finslipade tekniken. Efter redan 10 kast exploderade ytan runt Martins blåa popper och en rooster på ca 20 lbs hade tagit hans popper. En skön fight senare var han en väldigt lycklig människa och sken som en sol!

Vi fiskade vidare, hade en del följare men inga ordentliga hugg förrän Martin återigen visar vägen. Först hade han fyra (4!) cubera som jagade hans popper hela vägen in till båten utan att hugga och några kast senare smällde han på en snygg rooster på ca 35 lbs som bjöd på en grym fight.

Plötsligt ropade dock det på radion och rapporter om tonfisk utanför Coiba ramlade in. Två fina tonfiskar på 85 lbs styck hade fångats och vår kapten satte full fart dit och i horisonten såg vi flera andra båtar med samma mål, att hitta detta stim. Väl på plats var vi precis för sena men väl i hamn fick vi höra att dem hade fångat ca 15 st tonfiskar totalt på tre båtar med de tre största på 85 lbs, 85 lbs och 65 lbs. Samtliga tog på popper. Vi hann med att få en mindre i vår båt, såklart för ”Mink-Martin” och Tomas och jag var helt knäckta. Vi fortsatte dock popperfiska inshore och fick några jacks att trösta oss med innan dagen var slut.

Väl på lodgen hade det fångats några mindre cuberas, några Roosters i liknande storlek som dem vi hade men det stora samtalsämnet var helt klart tonfisken och imorgon lär de flesta sikta in sig på detta igen!

Erik Axner – Panama

Martin

Martins andra rooster, i drömmiljö!

Rolf Ahl med en fantastisk tonfisk på 65 lbs!

Geert från Holland med dagens största tonfisk på 85 lbs!

Många av fiskarna här i Panama har ett härligt garnityr. Här är Michal med en mindre barracuda!