Provfiske dag 2 Söröya

Så kom Mats och jag ut på vår andra tur i jakt efter skreien.
Efter en hel del letande så hittade vi till slut ganska små sporadiska stim men som visade sig hålla fisk av bra storlek. Det lovade gott då jag omgående landade en på 24 kg och en på 20,5 kg i släppet efter. Under drillen av den andra fisken hörde jag Mats gny bakom min rygg och när jag vände mig om stod hans spö i djup båge samtidigt som linan bokstavligen sprutade ut från hans rulle. Tyvärr klev denna fisk av men att det var en redig gris där nere finns det inget som helst tvivel om.
Mats plockade sedan upp en fisk på 19 kg innan det var dags att bege sig hemåt igen.
Vi har fått rapporter om enorma mängder torsk längre norr. Det dröjer nog inte länge till innan de är här.

Sebastian ”Lappen” hoogers , Mats ”bulten” Persson

Lappen med en 24 kg´s