Fantastiska bilder från Peter Kirkby under deras höstfiske i Nappstraumen!

Det är mitten på december och snöblandat regn faller på marken utanför kontoret i Klippan(Skåne). På nyheterna varnar dem om vindbyar med orkanstyrka och jag ryser lite av tanken. Helt plötsligt kommer posten med ett gäng CD-skivor fulltankade med bilder från Peter Kirkby. Nyfiket kollar jag igenom materialet och när allt var färdigt så satt jag där med hakan i knät. VILKA BILDER!

Så nu är jag bara tvungen att sprida dessa fantastiska bilder från höstfisket då danskarna prickade in en fantastisk vecka i Nappstraumen.

För tredje året i rad så har höstfisket i Nappstraumen levererat STORA hälleflundror. Prickar man rätt vecka, och fiskar uteslutande efter hälleflundra så kan den här platsen vara Norges säkraste kort för att fånga en 50 kg+ Hälleflundra! Fisket sker endast ett par minuter från campen och i ett rätt begränsat område. Här handlar det om att vara på rätt plats vid rätt tid och några som prickade in det här i år var den danska båten med Peter Kirkby som skeppare.

Dessa fiskegalningar till danskar var uppe innan solen och tillbaka vid skymning och under hela dagen så fiskar det bara riktat efter flundra. Denna gång prickade de helt rätt vecka och de fick uppleva ett höstfiske när det är som bäst!

Totalt lyckades de tre danskarna fånga 5 st över magiska 150cm gränsen. I storleksordning: 155, 160, 167, 174 och slutligen en topp på 180cm! Vill ni veta den ungefärliga vikten så plockar ni bort första siffran. DVS 155cm = ca 55 kg.
Och det fina av allt är att alla dessa fiskar fortfarande simmar runt i det norska havet! Catch & Release när det är som bäst!

Inte nog med att de hade ett fantastiskt höstfiske, de fick också uppleva när en hälleflundra gick till attack på deras paravan och under fjärde utfallet lyckas klippa hela paravanen och dyka ner i djupet. Som tur var spottade hälleflundran ut den och våra danska gäster fick tillbaka sin paravan.

En annan minnesvärd fångst var när Peter Kirkby själv lyckas fånga 160 cm flundran på ett jerkbaitspö!!!! Flundran lurades till hugg av den lilla 85 grams Slim Jim på grunt vatten. Att det ens gick vägen förvånar oss än idag…

Tack Peter Kirkby för att du delade med dig av dessa underbara bilder!

Johan Mikkelsen

Peter Kirkby med 160 cm hälleflundra tagen på Slim Jim 85 gr.