Danskarna slår till med 180 cm flundra i Nappstraumen!

Dagens fiske började i gryningen och vilka var först ut ur hamn om inte våra kära ”Danskjävlar” som dem numera kallas med glimten i ögat här på campen. På första driften för dagen smällde det till för Tomas igen och en tung och lång drillning senare får han landa ett nytt personbästa på hela 180 cm!

Vi andra båtar är på plats lagom till landning och får knäppa lite bilder och dela glädjen innan det var dags för fiske igen. Några drifter senare landar vi vår första runt metern och därefter fortsätter det. Tony landar senare en fin flundra på 134 cm och Peter i ”danskbåten” kniper direkt efter en fisk på 145 cm.

Fisken står i dagsläget väldigt koncentrerat på en liten yta och det gäller att fiska effektivt när strömmar och vinden stämmer. Detta visade danskarna upp idag när dem klippte en 131 cm i slutet av dagen! Jag och Tony landar sedan två snabba av mindre format och har fullt upp att märka fiskarna för forskningen! Totalt är det nu märkt 16 st under själva höstfisket och det är inte slut än!

Vi tar nya tag imorgon och hoppas på fler storflundror imorgon!

Erik Axner/ Tony – Nappstraumen