Hälleflundra och stor långa i Nappstraumen!

Idag var det lite kraftigare vindar från nordost, men det gick ganska bra att fiska ändå på båda sidorna om Nappstraumen. Vi har en hel del familjer på plats och det är ett ganska ”avslappnat” fiske bland gästerna. Under dagen fångades det torsk, sej, kolja, makrill, havskatt, hälleflundra och inte minst en långa på hela 10 kg!
Själv hade vi bestämt att ta en fiskefri dag, men under eftermiddagen så kröp det i kroppen…
Jag drog ut själv på lite flundrafiske och fick testat den nya färgen ”Robo-Cod” på Crazy Daizy jiggen. En jigg som garanterat kommer att bli en storsäljare nästa år när den släpps i butikerna!!
Efter 5 minuters fiske så såg jag en ”stigning” på ekolodet och sekunden senare så lyfte jiggen, men jag missade mothugget…. Några sekunder senare så kände jag att fisken höll i jiggen och jag sänkte spöet för att göra ett nytt mothugg. Tyngden av fisken var där, men ögonblicket efter så spottade flundran ut jiggen igen…
Synd, för det kändes som en skaplig fisk.
Efter en dryg timmes fiske så ringer telefonen, där min fru berättar att middagen snart står på bordet, men jag fick förhandlat till mig ytterligare 5 minuters fiske.
Direkt efter jag lagt på, så smackar det till i spöet igen och efter en kort men bra fight så kan jag lyfta in en lagom matflundra på 87 cm i båten.
En bra avslutning på kvällen här i Nappstraumen!

Jimmy

Nya superfärgen som släpps 2015!

Stämningsbild under kvällen i Nappstraumen...