Blandat fiske i Nappstraumen!

Har nu befunnit mig i Nappstraumen under en dryg veckas tid tillsammans med familjen. Första veckan bjöd på strålande väder med vindstilla och temperaturer från 20 grader och upp till nästan 30 grader!
Nu har det varit 2 dagar med lite regn och mer ”normala” temperaturer. Fisket har varit stabilt efter både torsk, sej och hälleflundra. Det enda fisket som varit lite sämre än normalt är fisket efter rödspätta. Idag åkte vi ut på nordsidan för torsk och sejfiske med ungarna och som vanligt var det inte många sekunder mellan huggen…
Största torsken vägde runt 15 kg och största sejen 8-9 kilo. Min ena son Elias lyckades också kroka på en havskatt som blir middag i morgon. Efter avslutat fiske så fiskar ungarna krabba och simpor vid bryggan var dag och även där nappar det väldigt bra. Denna vecka har vi dessutom flera familjer på plats, så ungarna stortrivs!
Efter avslutat ”familjefiske” idag, så drog jag ut på ett kortare flundrapass tillsammans med en av de övriga papporna på campen denna veckan. Jag hade tittat ut ett nytt potentiellt flundraställe och vi fick även sällskap utav Frank Brodrecht från Kingfisher Angelreisen som är här på besök några dagar tillsammans med sin son. Efter bra några minuters fiske på den ”nya” platsen så ser jag en fisk på ekolodet som stiger snabbt från botten och jag hinner precis säga till min båtkamrat att det där är nog en flundra när det hugger på min cola färgade Crazy Daizy. Hinner känna att det är en flundra innan den tyvärr stiger av….
Vi flyttar oss ett par hundra meter och det suger tag i jiggen på Petters spö och denna fisk är STOOOR….
Efter fightat fisken en dryg minut så händer det som inte får hända, linan går av……
Strax senare lyckas jag lura en mindre flundra under måttet och några minuter senare ropar Frank i den andra båten på vhf:en att han också missat en stor flundra efter en stunds fightande…
Vi kör bort mot honom och precis när vi närmar oss så smäller det till på Franks son spö som lyckas med att fånga sin livs första flundra!
Lyckan går inte att dölja hos den 12-årige sonen!
Vi fiskade bara ca. 1,5 tim på denna plats innan vi var tvungna att avbryta, men det kommer säkert bli fler besök framöver där!
Från övriga båtar fångades det också en del stora torskar samt sej upp till ca. 12 kg under dagen i finvädret. Nu skall det blåsa lite nordostlig vind under fredag och lördag, men då väljer vi bara andra fiskeplatser i väderskyddade Nappstraumen!

Jimmy

Stortorsk för ungarna!

Första havskatten för ungarna!

Fiske vid bryggan!