Så här gick det på CWC veckan i Havöysund!

Till att börja med så kan jag bara säga att det blev en riktigt trevlig vecka med många skratt och där nya fiskekunskaper utbyttes.

Det hela började med en långtur på torsdagen, en långtur som säkert Christer Malmgren aldrig kommer att glömma. När han kom till oss så hade han fiskat i Norge en gång tidigare på en annan fiskecamp, den gången fick dom en hälleflundra och det var Christer själv som tog den så han kom med ett PB på 11 kg.
Redan efter en timmes fiske small det på och spöet ställde sig i en grym båge. Linan sprutade ut från rullen och efter en sten hård fight kunde vi landa en 152 cm skönhet som återutsattes efter märkning och fotografering. Nu var hela båtlaget och alla andra båtlag taggade till tusen. Vi la ett par drifter till innan det small igen på Christers spö, och denna gången mätte vi den till 137 cm. Nya drifter och vad händer ? jo det smäller en 3e gång på Christers spö och denna gången 95 cm som fick bli middagsmat. Vi andra i båten började snegla på hur Christer fiskade men vad hjälpte det? Smack och nästa hälle satt på Christers spö, denna mättes till 85 cm. Jag kan ju bara säga en sak, hade han tagit en till så hade det nog blivit kast med liten Christer. Men vaf var då skillnaden? Jo, han körde med en Crazy Daisy och det visade sig att närmare 95 procent av hälleflundrorna togs på just denna, en riktigt grym jigg som vaggar hälleflundran till hugg!

På CWC-veckan var det även två 10 åringa pojkar som lyckades med sitt hälleflundra fiske. Markus Begander som sista fiske passet smackade upp en fin hälle på 111 cm, och min son Pan Hugsén som smackade upp en på 102 cm.

Storsejen har kommit och guidebåten lyckades fånga både många och stora. Störst ligger på 13 kg i år. Torskfisket fortsätter att vara stabilt. Det landades även rödspätta upp till 2 kg

Totalt så landades det närmare 50 hälleflundror med topp på 158 cm. Givetvis så återutsattes de flesta. Bästa båt denna veckan lyckades med att dra hela 17 st. Inte illa!

Nästa år är det dags igen och då blir det en massa aktiviteter och föredrag. Är ni sugna på att hänga med så mejla till mig ulf@nordic-sea-angling.se, det finns ett fåtal platser kvar och resan är 1/7-8/7 2015!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden och Sebastian ”Lappen” Hoogers

Snacka om en dröm natt när det gäller väder!

Smack

Alltid lika kul när barn får stora fiska, här Pan med en fin hälle

Andreas med en fin torsk

Skådespel när delfinerna hälsar på