Föra veckan måste varit storfiskens vecka här i Havöysund!

I Onsdags morgon så tror jag att alla våra gäster åkte hem med ett stort leende och många med minnen för livet.

Vi i guidebåten körde ett blandat fiske. Riktigt trevligt med ett grymt gäng som alltid hade humöret på topp. Vi fick dock jobba för att hitta koljan med bra storlek.
Men som så många gånger förr ”så går man över ån för att finna vatten”. Vi låg ett bit utanför hamnen när plötsligt en av våra båtar ropade upp oss över VHF´en och frågade hur det gick. Jag svarade att vi jobbade på kolja men får bara små,då tipsade vår gäst om att det stod stor kolja precis utanför hamnen.
Vi vevar upp och kör till platsen och smack alla står med fina spöböj, och den ena efter den andra fina kolja kom upp. Så mycket enklare allting blir när man samarbetar.

Då skall vi börja beta av alla dessa siffror som jag skrev om.Vi börjar med de tre årsbästa som nog de flesta räknat ut var hälleflundra. 28/6 slog våra Belgiska gäster till med 178cm men redan 29/6 så slog gänget från Örebro till med hela 180 cm. 30/6 drog vi iväg på lång tur vilket blev grymt lyckat! Efter några timmars nötande så suger det till i en av mina gästers spön och jag ser direkt att Jonas har kommit i kontakt med ”Big mamma”!
Jag skriker till mina andra gäster att veva upp snabbt för jag måste följa fisken som bara rusar iväg. Efter 5 min stannar den och kampen mellan Jonas och Hälleflundran är igång! Jonas sätter hård press och sakta men säkert kommer hon decimeter för decimeter.
Efter ca 15 min kamp får vi se henne första gången men hon vill inte upp ännu utan innan jag kunnat få kroken i hennes mun så smiter hon ner till botten. Jonas rygg smärtar men tillsammans peppar vi han och till slut lyckas vi landa henne och hela teamet i båten skriker av lycka! 189 cm muskel paket ligger säkrad utanför båtens sida, vi fotar och märker henne ”100796”. När vi släpper henne så simmar hon snyggt ner till djupet igen och en utmatade men lycklig Jonas Ahlgren sätter sig ner med ett stor leende. Innan vi åkte ut så sa han att han skulle tatuera in en hälleflundra om han fick en som var större än 160 cm! dags att fundera ut var du skall göra den Jonas 🙂

För att avsluta summeringen av hälleflundra fisket föra veckan kan jag bara säga en sak. Det var hög snitt vikt på fiskarna och jag tror inte det var många under 80 cm, skulle gissa på att det kom upp ett 50 tal men topp 10 går inte att för hackor! 148, 150, 155, 160, 160, 166, 168, 178, 180 och 189 cm!

Torskfisket visade sig från ett grym sida och denna vecka måste vara en av dom bättre i Havöysunds historia. Jag har faktiskt ingen aning om hur många 20+ som kom upp men det var många och topp 3 var riktigt stora 23,2 kg 26,1 kg och 26,3 kg! Det som är så häftigt är att båda torskarna på 26 kg togs av Johan Eriksson ! först pumpar han upp den ena föra att sedan sända ner jiggen igen och vad händer? jo smack och nästa på 26,3 kommer upp, snacka om drömfiske!

Så till Rödspätte fisket som måste håla absoluta världsklass!Denna vecka hade vi besök av Team Omega 1-19 som jag kallar dom, ett gäng goa gubbar från Göteborg!
Dessa gubbar hade med sig sina söner som verkligen satte gubbarna på plats! Och kan stoltsera med gryma PB på rödspätta. Viktor Sanden lyckades ta en på 3,18 kg men hans kompis var ”lite” värre för Isaks vägde 3,20 kg inte någon dålig start för dessa tonåringar! Den största denna veckan lyckades Mattias Larsson med som vägde in en på hela 3,3 kg! Hur många över 2kg som kom upp har jag ingen koll på men det var många, vill även på peka att nästan alla fick simma vidare!

Så tillbaks till guidebåten och Jonas Ahlgren som även satte nytt NSA rekord här i Havöysund med en långa på 8.75kg!

Till sist var det de 2 galningarna som kom paddlandes på besök här i Havöysund. Johan Mikkelsen och Alexander Betsholtz som startade vid ryska gränsen och skall paddla hela vägen till Strömstad!Följ deras äventyr på.

http://www.kayakingnorway2014.com/2014/06/dag-19-nordkapp-och-kvinskjelodden.html

Nej nu skall jag hålla semester en vecka och gissa vad jag skall göra!? vi ses ute på havet!

Ulf

180 cm C&R!

26,1 26,3 KG

Smack!

189 cm till Jonas!

Galningar!

Tack för besöket och lycka till!