Havfiskefestival och flundra i rumpan på Söröya

Här på Söröya skiner solen som aldrig förr och Havfiskefestivalen är i full gång, en fisketävling som anordnas varje år under Söröya-dagarna.

Den första dagen för denna fiskevecka valde gästerna att de ville fiska lite torsk på Sildboen. Väl där var det mycket fiskebåtar ute och de flesta var där för att lyckas kroka den där enorma torsken för att väga in som nummer 1 på tävlingen som pågår i 2 dagar.
Fisket var lite halvtrögt men vi kämpade på ändå och lyckades landa ett antal torskar med en topp på 13 kg i guidebåten. Även några flundror kom upp under dagen för de andra båtarna där den största vägde ca 16 kg. Mr. Abrahamsson i båt 9 berättar att han kämpat ett bra tag med en flundra och att de trodde det var en hyfsad fisk, men när de får syn på den så är den krokad i stjärten. En bra fight för att vara en 85 cm flundra!

Idag var vi på storskalltaren, DET var kul. Nyheten från detta pass kommer i morgon!

Rebecka PJ Svensson