Landskamp i Havöysund!

Men först en liten sammanfattning från förra veckan. Hälleflundra fisket var lite trögt men det landades fin topp på 170 cm, samma team tappade dessutom en ännu större precis under ytan.

Torskfisket var riktigt bra med många torskar över 10 kg och topp på 22 kg. Sedan skulle jag vilja gratulera min guidekollega ”Grodan” till sitt nya PB på rödspätta på hela 3,3 kg!

Så till denna vecka som nog kommer bli många timmar på havet då vi har strålande sol och svaga vindar framför oss. Vår boss Jimmy Andersson med sin crew är här uppe och hälsar på, och innan dom kommit till campen så har Team NSA utmanat Team Flatfisk från Norge till en liten fisketävling där förlorande lag skall sjunga den andres nationalsång på tisdagskväll i jacuzzin. Detta kommer vi givetvis att filma och lägga ut på FB:)

Team NSA fick en liten överraskning när dem skulle stressa iväg för sitt första fiskepass. Dom rusar ner i båten föra att ta spöna som vi guider snällt satt ner som vi skulle, synd bara att spöna var knäckta! När dom väl fått ordning på sina fiskeutrustningar och släpper förtöjningen, lägger i växelen och inget händer! Ojdå! Våra mekaniker hade visst skruvat av propellern, men som om inte detta var nog så hade vi även ändrat styrningen på motorn (vred åt höger men svängde vänster). Gissa om vi guider och mekaniker skratta så det gjorde ont i magen 🙂

Vad som väntar mig imorgon bitti när jag kommer ner till guidebåten det vågar jag inte ens fantisera om, för känner jag dom rätt så kommer vi inte ostraffade från detta lilla skämt. Så till slut så fick jag precis veta att Team NSA precis landat 2 hälleflundror. Hur det gått för Norge vet jag inte men vi kommer att hålla er uppdaterade på FB.

Heja Norge! för vem vill inte se Jimmy sjunga den Norska nationalsången i badbyxor.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian Hoogers och Jörgen ”Grodan” Sanden

3,3 kg rödspätta!