Camprekord från Väröy

Under gårdagen så var det bara ett båtgäng kvar på campen och riktiga dröm förhållanden och båten som var ute fick massor av torsk och sej mellan 10 till 16-17kg.
I och med att det bara var en båt kvar på campen så bestämde jag och Anders oss för att åka ut och testa lite på för oss nya flundraplatser. Dagen började lite små trögt och hade egentligen inte en enda vettig kontakt som vi kunde säga med sannolikhet att detta var flundra men när strömmarna blev rätt så bestämde vi oss för att göra en förflyttning.

Vi börjar lägga båten på ett ställe där vi fått flera flundror men istället för att veva upp där vi brukar så fortsätter vi våran drift. Då kliver första flundran på mitt spö. En pigg liten krabat som mäter ca 85 cm, ingen jättefisk men skönt att få känna på lite gung i spöt!.
Sen var det Anders tur att kroka i fisk denna gången var det en torsk på runt 11kg som ville vara med och fighta lite (endast 25 meter djup och nära land) efter denna fisken dröjer det inte länge innan jag känner det klassiska hugget av stor flundra, mothugget sätts stenhårt och Anders tror nästan jag sitter i botten (då jag redan fastnat några gånger).
Men när dom första gungningarna kommer i spöt så ser både jag och Anders att detta är en stor fisk!. Hård press sätts på fisken som kommer upp ganska lätt till båten utan att göra några direkta rusningar. Kveitekroken sätts försiktigt i underläppen på fisken och tailrepet dras runt fisken och den är landad. Efter mätning kan vi konstatera att vi tagit nytt camprekord här på Väröy på hela 182cm. Efter några snabba foton får hon sin frihet åter och vi tackar för oss samtidigt som vi ser flundran simma ner till botten igen!

Nu är det sista dagen för detta gäng och vi får se om dom lyckas att få upp några drömfiskar i dag också!

Tight lines

Fredrik Schmiterlöw / Anders Mårtensson

obligatoriska badet!

182cm säkrad vid båten

väröy i bakgrunden i början av dagen