Både storskalltaren och bananen levererar STORT på Söröya

I måndags såg vädret återigen riktigt gott ut så vi bestämde att det denna veckan fick bli ytterligare en tur till Storskalltaren. Fisket började som vanligt med 2.000.000 torskar fördelat på våra 4 båtar. Fisket rullade vidare. Någon båt landade flundra, en annan en storsej.

Det är svårt att klaga på fisket ute på storskalltaren – men när man väl ligger där är det väldigt lätt. Det är oftast på torskarna gästerna efter ett tag börjar tröttna. Alla dessa torskar gör ibland ett effektivt fiske efter hälleflundra nästintill omöjligt då man inte får något tid i vattnet utan torsk på sin Crazy Daisy.

Vi fiskar vidare och plötsligt smackar det på något lite starkare på Rebeckas spö. Hon fightar upp fisken en bit, den gör några små korta rusningar och vi kan konstatera att de är Rebeckas premiärflundra som är på väg upp! Väl uppe tar vi in fisken i båten, mäter den till strax över måttet, tar några bilder och sätter sedan försiktigt tillbaka fisken – grattis Rebecka!

Dagen fortsätter leverera mycket fisk och inemellan några flundror. En riktigt stor fisk tappas tyvärr efter tredje rusningen i båt 3.

På morgonen hittar vi även en del storsej precis utanför tysken. Riktigt kul när det smackar på alla spön samtidigt och fullständigt kaos råder i båten. Rebecka tog en riktigt fin som jag uppskattar till någonstans mellan 14-15kg. De flesta vi fick var 10+.

Dagen efter blev det sovmorgon till 12 för att därefter dra ut på ett uerpass. Fisket började bra med 30m höga stim. De var dock stöpta i samma form – 2kilos allihopa. När vi efter ett tag driftat en bit utanför stimmet och gått nästan helt upp på grundtoppen (175m) smackar det på mitt spö. NAJJ säger jag då jag låg allt för nära botten. Den kämpas lite där nere och jag är grymt förbannad att jag måste veva upp en lubb från detta djup. Några sekunder efter har även Lutz smackat på en lubb. Svettandes, kämpande, stönandes vevar vi upp fiskar. När min kommer till ytan ser jag till min stora förvåning att det inte alls är en lubb utan en riktigt FET uer som vägs till 5,4kg. Några minuter senare får även Lutz upp sin – även denna en grym uer på 5kg och nytt pb! Dagen rullar på och vi har ett helt sjukt fiske. Eller vad sägs som 6,2 5,6 5,4 5,2 5,0 4,9 fördelat på två personer? Helt ok enligt mig.

Nu ser vädret strålande ut så nu blir det ett pass till – idag tar vi en över 8!!!

Hannes Ribbner, Sørøya

Rebecka med premiärflundra tagen på crazy daisy!

Rebecka och premiärkatt på crazy daisy!

Fin 10+sej till Lutz!

Rebecka orkade inte lyfta fisken..........

Lutz plockar ännu en granning!

Guiden med Uer på 5,4!

5kg och nytt pb!!!

5,6!

6,2!!!!!!

Götttt Lutz!