Morgonstund har guld i mund…

Sådärja, det var igår min tur att få komma ut på havet och få ha Godzilla, Snäckan, Fredrik och Mikael i guidebåten. Tre av dessa herrar har jag tidigare guidat så det var ett kärt återseende med härliga skratt och positiv anda. Gårdagen var minst sagt trög då det gäller flundrafisket, vi kunde däremot ha fyllt båten och mer därtill med riktigt fin torsk, det fanns hur mycket som helst. Vi svor en hel del över stimmen som stundtals var från botten och helt upp till ytan, man kunde i princip välja vilken torsk man ville ha… Det var bara att stoppa jiggen i munnen på den som såg störst ut, ibland kom vi inte ens genom stimmen utan jiggarna la sig på någon fiskrygg. Sjukt kul, men tröttsamt då det var flundra vi var ute efter…

Hursomhelst, vi nötte på och lyckades i alla fall belönas med en fin matfisk till Snäckan, en stark och pigg rackare som stundtals säkert vägde 50 kilo, men det visade sig vara en 93 cm fisk som garanterat spenderat en hel del tid på gymmet. Efter ett antal timmars nötande gav vi upp och gjorde upp planer för natten, vi beslutade oss för att gå ut tidigt och pricka strömmen.

Vi seglade ut på ett stilla hav mot jaktmarkerna och alla var jättepigga ( ?? ) Väl på plats så stämde inte riktigt ström och vind för oss så det blev till att försöka med lite bonntrollning, och det gav resultat. Även här fanns otroliga mängder med torsk, men så fort vi fick till en drift där torsken inte fanns så hugg första flundran. Så fortsatte morgonen, torsken var ivägen, men drifterna utan torsk gav flundra. Vi avslutade efter att ha landat en fin trio på 88, 96 och 109 cm. Så efter detta står det numera 4-4 i landskampen, DAN-SWE.

Strömmen dog av helt och vi seglade hemåt igen, nu var alla lite mindre pigga, men nöjda…

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugén, Sebastian ”Lappen” Hoogers.

Snäckans fina 109 cm´s som simmar vidare.