Blandfiske i Nappstraumen mellan busvädren!

Hela gårdagen gick åt till att lyssna på den vinande vinden, smattret från regnet på rutan och det stora vågorna som sköljde in i hamnen. Vindstyrka upp till 22 m/s från sydväst är ingen hit och våra gäster höll sig på land och inväntade lugnare stunder. Imorse hade vinden mojnat och vi satte kurs mot lite områden som låg skyddade från den gamla sjön som rullade in över Lofoten och hade ett mixat fiske. Hälleflundra i mindre format synade båten och tyvärr lossnade även en bättre fisk efter en kort fight, torskarna högg vilt under vissa drifter men generellt var det rätt tufft fiske vi ställdes inför idag. Vinden växlade riktning och var stundtals riktigt hårt, trots en prognos som inte nämnde detta.. Vi avslutade dock med lite rödspättemete i mynningen av Nappstraumen och toppfisken låg på strax under 2 kg.

Vi tar nya tag imorgon då vinden ska avta ännu mer och då ska dem upp!

Erik Axner/ Andreas Marth PJ – Nappstraumen