Flundrorna har vaknat i Nappstraumen!

Med nya gäster på campen från både Sverige och Tyskland har vi nu startat upp denna veckan och vi mjukstartade igår med ett par hälleflundror under minimimått och tog nya tag idag på ett nästan stilla hav.

Jag själv gjorde en båttransfer med Vaeröy-campen idag då den nya guidebåten på Vaeröy blev mer lämpad här i Nappstraumen så kl 0600 i morse satte jag kurs mot Vaeröy med en av båtarna härifrån för att göra bytet. Väl på plats så hämtade jag upp den nya guidebåten på 24,5 ft med dubbla 135 hk motorer och körde tillbaka mot Nappstraumen. På vägen hem stannade jag på några strategiskt stopp på heta flundraplatser och lyckades pilla upp 4 st flundror över måttet med en topp på runt metern. Samtliga tog på Crazy Daisy Glow, strax ovanför botten. Våra tyska gäster lurade även upp två på 110 cm och 97 cm och Andreas tappade en större fisk på drillning.

Den nya båten kommer finnas här i Nappstraumen tillgänglig för fiske om man åker tillsammans med guide. Annars kommer den ligga som reservbåt men vill man ha lite hjälp på havet kan man numera alltså välja detta alternativ. Guidebåten på Vaeröy är numera en 23,5 ft med dubbla ekolod istället och tar precis som tidigare 4 passagerare!

Erik Axner/ Andreas Marth PJ – Nappstraumen