Flugfisketorsk och 30+are på Sørøya

Campen är fullbokad och fisket är hur grymt som helst! Många av gästerna ville fiska direkt vid ankomst igår kväll och det belönades med torsk på 20+, 2 flundror och mycket mattorsk landades, underbart!

Idag var vi ute i guidebåten med 5 glada gäster, solen sken och vädret var strålande! Vi började fisket vid breigrunn, endast några distans utanför hamnen och dagens första fångst blev en kanontorsk på 18.5kg! Vi satte sedan segel mot Sillboen för lite djupare fiske.

Efter många fina mattorskar landats var gästerna i båten nöjda. Då hörde vi ett glatt anrop på VHF:en, Norrmännen hade landat en 30+torsk, SJUKT!!! Men norrmännen slutade inte där, en katt på 8kg+ fick även smaka krok denna underbara dag!

Alla gäster har haft väldigt bra fiske idag och är supernöjda! Nu laddar vi upp inför morgondagens Uerfiske och på lördag blir det förhoppningsvis långtur om vädret håller i sig!

Flugfiske efter torsk!!!! Efter dagens guidning stack jag och Hannes ut på ett kort flugfiskepass efter torsk som blev väldigt lyckat då jag landade mina 3 första flugtorskar, lycka!!!

Här är länk till videon där ni kan se mig bända en av torskarna på mitt #12 flugspö!

https://www.youtube.com/watch?v=SHbSf_A_yIg&feature=youtu.be

Enjoy!!

Viktor PJ Sjöqvist

30+

Dagens första fisk i guidebåten - 18,5kg!

FLUGFISKETORSK!