Fler nya personbästan från Nappstraumen med topp på 27,6 kg!

Ännu en dag här i Nappstraumen är till ända och fisket är fortfarande grymt bra!

Till dagens ära hade vi ändrat konceptet och en tävling skulle utspela sig. De tidigare storfiskarna från Borås utmanade oss guider på en tävling där det handlade om att få flest 20+ torskar under dagen! Självklart hade dem fanan i topp och var övertygade om vinst. De andra gästerna fiskade på som vanligt medans det alltså skulle utspela sig en maktkamp mellan två båtar!

Jag och Tony bangade inte på detta utan tog själva en båt ut på havet. Vi gav dem en halvtimmes försprång i morse medans vi drack lite extra kaffe och seglade sen ut mot sydsidan. Återigen låg det nordanvind och utan sydsidan hade vi varit inblåsta.. Men som tur var finns den underbara sydsidan där och torsk vimlar det om.

Ut i samma områden som tidigare levererat och efter ett par timmar dunkar det i tungt och en fisk på 22,8 kg kan jag lyfta in i båten och vi hade tagit ledning. Strax där efter rapporterar gänget från Stockholm med Marcus Remse, Bobo, Christoffer och Kim att dem landat två riktigt fina torskar på 21,8 kg och en på strax över 24 kg. Grymt jobbat grabbar och där blev det dubbla personbästan tidigt på dagen!

Fisket fortsatte stabilt med många 15 kgs under dagen och framåt eftermiddagen var det dags igen! Vi utökade ledningen till 2-0 med en fisk på 20,65 kg! Jag kan inte tänka mig annat än att dem taggade till extra mycket nu i ”Borås-båten”.

Efter en platsförflyttning tecknade plötsligt ett gigantiskt gult eko på 55 meter och när vi sänker jiggarna hinner min knappt stanna innan det tjongar i ut av bara h-vete.. TUNGGUNG utspelar sig och fisken kommer sakta uppåt.. Jag skymtar den i djupet och den är STOR. Fisken rullar till ca 10 meter under båten och då händer det som inte får hända…. Jiggen vrider loss sig och fisken ligger viktlös i vattnet som den värsta knubbsäl jag skådat. Jag kan inte göra annat än att kolla på den innan den slår till med stjärten och försvinner ner i djupet. Hur stor den var får vi aldrig veta men den hade helt klart potential till att bräcka 30 kg. Surt sa räven och bättre lycka nästa gång.. Man kan inte få dem alla.. Dock kändes det otroligt surt men så kan det vara ibland.

Tony däremot taggade till ordentligt och strax där efter gungar det till fint i hans spö och efter en nervig drillning kan han landa en fisk på 26,7 kg som blir nytt personbästa för honom. Lyckan var total och den fisken var så himla efterlängtad! Vi hade nu befäst våran ledning och utökat till 3-0.

Dagen fortsatte med bra snittstorlek och vi tappade räkningen på antalet fiskar mellan 15-19,8 kg och det var stundtals var och varannan fisk i den kalibern. När klockan slog 16 så dunkade det till igen för mig och jag kunde landa dagens tredje 20 + för egen del och nu var matchen klar… 4-0 och ”Boråsarna” kapitulation över radion var ett faktum! Dem hade mängder med fiskar mellan 15-19 kg men tyvärr var det ingen riktig tungviktare under dagen.

Dem åkte strax där efter in mot hamnen och avslutade sin dag medans jag och Tony utnyttjade dagens sista ljus till lite mer fiske och jag landade två till över 20 kg strax innan hemfärd och vi fick totalt 6 st över 20 i båten.

Totalt landades det 8 st över 20 kg under dagen och imorgon ger vi järnet för den sista fiskedagen på den här veckan!

Erik Axner – Nappstraumen

Dagens första 20 +! Snöklädda berg i bakgrunden! Vackra vyer hör till!

Dagens toppfisk på 26,7 kg till Tony!