Brudar drar hälleflundror utanför hamnen och ännu en 30kg+ till Terminator- Sørøya!

Efter en blåsig helg så kom vi äntligen ut på söndagen. Klockan var 13.00 när vi lämnade hamnen och vi tog beslutet att stanna runt hamnen för att testa hälleflundralyckan istället för att åka ut och tampas med de stora vågorna. Ett beslut som var vågat då vi alla vet att hälleflundrafisket är ett fiske man måste ha en stor portion tålamod, att det sedan var minusgrader och stark vind gjorde ju inte förhållandena helt optimala…

Det beslutet kunde vi strax konstatera var något utav det bästa vi kunde gjort idag! redan efter första driften lyckades Anna kroka en hälleflundra som slog alla hennes tidigare rekord! Den mättes till 132 cm vilket motsvara cirka 30 kg, och detta endast ett stenkast från hamnen! Och ännu en gång var det hennes favorit jigg Crazy Daizy i färg Fancy Cola som var magin!

Timmarna gick och jag själv lyckades landa en liten flundra precis under metern tagen på Big Bob och Anna kontra sedan med en liten fin flundra som vi märket och återutsatte!

Nu var det bara Ida som inte hade fått en flundra och för varje timme som gick så växte frustationen hos henne men det skulle snart vara ändringar på detta då det äntligen small till i Ida´s spö och en grym fight senare kunde vi mäta hennes livs första hälleflundra på 106 cm! Lyckan var total och vi kunde nu segla i hamn med tre stora leenden på våra köldfrusna kinder! Vilken fantastiska dag!

Väl i hamn får vi höra att de gäster som åkte ut för att jaga skrei ute på kanterna hade landat många över 20 kg och självaste Jacob ”Terminator” Lindberg hade lyckats fånga sin elfte över 30 kg! En prestation som är helt makalöst bra och en klass för sig!

Jag säger bara Sørøya på skreifisket, nu med flundrafiske utanför hamnen! – Vilken kombination!

Johan Mikkelsen

Anna Löfgren med en flundra på 132 cm som föll för Crazy Daizy i färg Fancy Cola! <br />Ett stenkast från hamnen! Lyckan är svårt att ta miste på!” /></p>
<p><img decoding=

Solnedgång och flundrafeber!

Och där var lyckan Total! 106 cm tagen på Crazy Daizy!