Superfiske på Vaeröy!

Befinner mig på Vaeröy just nu där vi har ett event tillsammans med Fairpoint Outdoors i Danmark där deras återförsäljare samt journalister från flera olika länder deltager. Vi är 4 st guider på plats och har nu avverkat 2 dagars fiske.
Första dagen så satte vi styr mot sejplatserna sydväst om Vaeröy och vilket fiske vi fick uppleva!!
Det 16 man stora gänget fick alla känna på storsejarnas krafter när det blev tvärstopp under ”tokvevningarna” och sejarna rusade mot botten. ALLA 16 i gänget drog sej på runt 15 kg eller mer där vår guide Erik toppade med en fisk på 17,25 kg.
Förutom detta så fångade vi torskar upp till 15-16 kg samt 2 st mindre hälleflundror.
Idag så startade vi på samma fiskeplats och återigen var det sanslöst med storsej och idag även var det ännu mer stortorsk på plats. I vår båt toppade vi med torsk upp till 23,1 kg till Thomas Sanotra. Själv drog jag på en flundra som mätte 119 cm på 20 meters djup där bottendjupet var ca. 75 meter. Det blev ett brutalt hugg där fisken drog hela vägen ner till botten på ett fåtal sekunder och Shimano Talica rullen ylade….
Efter allt mängdfiske så var det dags för riktat fiske efter hälleflundra. Första platserna gav ingenting, men vi njöt av det goda Septembervädret. På slutet utav dagen ”exploderade” flundrafisket för oss!
David från England drog på en flundra så jag sa till Thomas att vi skulle veva upp för att inte trassla ihop med David, men exakt samtidigt så högg det på både mitt och Thomas spö…
Då var det bara Simon kvar och jag sa till honom att OMGÅENDE veva upp så att det inte skulle bli massa trassel och han började då tokveva upp jiggen. Med 6-7 meter kvar så blev det tvärstopp för honom också och vi stod där alla 4 med rusande hälleflundror!!!
Allt gick bra och vi kunde landa 2 flundror runt metern och 2 st på 75-85 cm i det första ”fyrhugg” jag upplevt!
När vi var klara med bilderna så körde vi tillbaka och omgående fick vi dubbelhugg där jag tappade min flundra efter ett tag. När vi landat den andra så körde vi upp igen och ett nytt dubbelhugg var ett faktum!
Något senare avslutade vi fisket och vi kunde summera ihop 9 flundror i båten, torskar upp till 23,1 kg samt sej upp till 15 kg.
Även de andra 3 båtarna fiskade bra idag och man kan bara konstatera att Vaeröy håller världsklass på fiske efter både storsej, stortorsk och hälleflundra!
Det är nu i slutet på September och vädret är strålande och man kan gå omkring i T-shirt här inne vid vid bryggan och det är synd att det inte är fler gäster som vill åka vid denna tiden på året när fisket är grymt bra!
I morgon så skall vi avsluta med en riktigt stor flundra innan vi tar båtarna tillbaka mot nappstraumen.
Vill också passa på att gratulera Magnus Jonsson som idag fångat en flundra på hela 226 cm utanför Havöysund idag!

Jimmy

Thomas Med storsej.

Simon och David från England med flundror.

Middag på restaurangen som avslutning.

En av många sejar runt 15 kg