Jag säger bara Havöysund!

Igår var det dags igen, 226cm efter en stenhård fight och där med den 3e 100+ flundran i år. Vi spolar tillbaks bandet till Onsdagen då veckans gäster kom till campen. Det var ett laddat gäng som kom med vår kanske mest fisketokiga gäst, Christer ”Målaren” Mårtensson i spetsen. Vi som känner målaren blir inte förvånade när han börjar snacka om 3 meters fiskar och STORA agn (typ en ren på 100 kg) och alla började skratta, stämningen var på topp!!!

Även jag själv skrattade men med en tanke att det skulle inte förvåna mig om det kommer upp ett monster i målarens båt för det har hänt för. Närmare 4 gånger tidigare var av den ena gången när han landade min drömflundra på 241cm men även Magnus föra PB på 204 cm landandets av målaren, snacka om otur, jag menar alla gånger så har han snutit med bete bara ett par cm från drömflundrorna! Så till er som får erbjudande att fiska hälleflundra med målaren så tacka ja för han verkar dra stora hälleflundror till sig!

Fredagsmorgon beger sig alla båtarna ut åt olika håll och kanter för att söka lite lä då det fortfarande blåste en del. Jag ringer runt bland de olika båtlagen för att kolla om dom skall vara med på kungskrabba buffé, när jag kommer till målarens båt så frågar jag hur det går och han säger att Mats Wärme tappat ett riktigt as efter en stunds fight och när han till slut inser att fighten är förlorad sätter han sig ner i båten helt tom och besviken. så får han syn det som vi sportfiskare inte vill se, BANANER! vem i h……. har tagit bananer med sig ut på sjön!? och i nästa ögonblick ser man två bananer flyga ut över havet!

På eftermiddagen så får jag ett samtal från ”målare” Jag svarar och en upphetsad målare nästan skriker i luren, nu j….. drillar vi stort, det bara öser ut lina från Magnus rulle och den går ut mot djupet, det är helt sjukt!! f.. den är stor kanske värdsrekord, detta är helt galet, nej nu måste vi köra efter den så vi hörs senare, pang luren i örat.

Så står man här på land och inte i en båt ute på havet där man trivs bäst och får höra om denna fight. Tiden går men så tillslut så ringer målaren igen. Den är stor, fan vet inte om den är större än den du tog Uffe! Den är groteskt stor, helt sjukt. Dom mäter den till nytt årsbästa 226cm C&R. Vi på NSA vill gratulera hela båtlaget för när man landar en så här stor fisk så är det teamet som landar fisken och undra hur det gått om inte Mats Wärner hade slängt dom där bananerna?. Ett stort grattis till fångstmannen Magnus Johansson och de tre övriga i båten Christer ”Målaren” Mårtensson, Mats Wärme och Andreas Persson.

Det har kommit många hälleflundror så här långt och jag skulle även vilja gratulera Ingvar person som fiskar med Christian ”smeden” Bergqvist som började med nytt PB på torsdagen på fina 140 cm och så igår slog han till med nytt PB igen 160 cm så ett stort grattis!

Hur denna veckan skall sluta det får vi se och det som är roligast är att det kommer 2 veckor till och då med Sportfiske giganten från Malmö och för er som har möjlighet att hänga med så råder jag er att boka för dom veckorna tror jag kommer att bli helt galet bra kanske till och med historiska!!

Bilder kommer ikväll!

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden

Nytt års bästa här i Havöysund Magnus Johansson och hans madam på 226 cm C&R