Stabilt spättafiske med topp på runt 2,5 kg!

Efter att ha varit iväg på en liten seglats på sydsidan med fantastiskt väder och oslagbar natur så kom jag tillbaka till campen och fick reda på Eriks nya teknik i jakten på flundran.. Trixet var att ställa alla spön i spöhållarna, bônnetrolla på grunt vatten och så fort flundran högg så var det full gas för att driva in krokarna. Denna teknik resulterade till 4 landade flundror!
Ett mycket intressant fiskesätt måste jag säga!

Vid 12 tiden idag drog vi ut för ett riktat fiske efter flundra, tyvärr så ville inte den stora hugga utan det blev endast ett mindre exemplar i båten. Men så är det, bara att knyta nya tackel och ta nya tag i jakten på den stora!
Väl i hamn så möts vi av gänget från båt 1 som berättade om ett fantastiskt rödspättafiske!
Uppskattningsvis hade de fångat 50-60 st Rödspättor där toppen var runt 2,5 kg! Ett fiske som har varit sjukt stabilt här i Nappstraumen och ett trevligt alternativ till det tunga havsfisket.
Tony ”PJ” Liljeqvist hade också lyckats få en flundra idag som mättes till 88 cm så denna fick hamna på grillen som sedan avnjuts med ett glas kall mjölk!

Johan Mikkelsen, Erik Axner, Tony Liljeqvist- Nappstraumen/Lofoten