Strååååååålande avslutning på Lofoten

Med ett stilla hav, gassande sol och svaga vindar gav vi oss iväg på en längre tur ner söderut på nordsidan. Ofiskade vatten bådade för ett spännande fiske och redan innan jag själv var på plats rapporterade båtarna om två landade flundror på 88 cm samt 96 cm och hoppet steg. Strax där efter ropade båt 2, team SLAN att dem drillade en ”goo gubbe” och spänningen steg. Vid mätning visade den vara 141 cm och Johan valde att hoppa i och bada med fisken innan dem återutsatte den. Sedan blev fisket något trögare men ett båtlag upplevde ett grymt torskfiske under en period med massa schyssta mattorskar innan det återigen ropades från team SLAN att dem drillade tungt igen. Fisken hade gått 90 meter i första rusningen och dem var snabbt efter med båten. Kalle drillade tungt i fören när vi kom dit och vid ytan visade sig fisken vara lite snett krokade och bjöd därför på en otrolig tyngd. Det är inte alla som dragit en 130 cm hälleflundra på tvären med vitsidan uppåt från 36 meters djup.

Gott spöböj blev det och Kalle var inte direkt bitter utan log som han alltid gör! Båt 5 med Christian i spetsen drog närmare land och fick direkt 3 snabba flundror samt missade några riktigt fina påslag innan det var dags att avrunda denna veckans sista fiskedag och summera ihop en riktigt fin fiskevecka. Dessutom lyckades Benny i båt 5 från 70 meters djup landa en fenknot på 620 g på en rosa jigg vilket är nytt camprekord!

Toppfiskarna talar för sig själva..

Hälleflundra 175 cm
Torsk 24 kg
Rödspätta 2,2 kg
Bleka 6,9 kg
Fenknot 620 g

Jag kan inte annat än att vara mycket nöjd som guide med gästernas prestationer under denna vecka och med det alltid glada humöret dem spred över campen!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten

Johan blev dagens badpojke!

Kalle njuter i fören! I bakgrunden ser man spetsen på Lofoten!

Hur stor är den?? Hela båten var lika nyfikna, precis som alla andra!

En nöjd och svettig Kalle med 130 cm flundra!