Nytt NSA-REKORD på Lofoten!

Under dagen har det blåst snålblåst från norr här på Lofoten vilket har gjort det svårfiskat på nordsidan. Istället satte vi sikte på sydsidan och möttes av ett stilla hav, en stor fördel när man kan välja läsidan av Lofoten vid jobbiga vindar. Väl på plats började det fångas blandat med torsk och sej i mellanstorlekar innan båt 2 ropar på radion att dem drillar flundra på djupt vatten.

Nyfiket åker jag dit då jag endast låg ett par minuter bort och kom lägligt fram tills landningen och mätningen av flundra. Måttstocken visade 133 cm och fisken tog på jigg på 85 meters djup och bjöd på fin kamp innan den fick ge sig.
Fisken återutsattes direkt efter ett par snabba foton.

Vi gjorde senare en förflyttning och Mary som har utvecklats till båtens storfiskare fick först på en torsk och när den kommer upp till båten skymtar jag en STOR bleka som nyfiket spanar in pilken under häcklan. Kvickt krokas torsken av och vi sänker ner pilken igen och ganska snabbt hugger den stora blekan på och efter en tuff kamp kan vi landa en riktigt grann bleka på hela 97,5 cm lång och med en vikt på hela 6,9 kg! Fisken var tyvärr inte i superkondition utan hade lätt kunnat vägt något kilo till om den var välmatad! Hur som helst är denna blekan den största i historian på våra camper och alltså ett nytt NSA-REKORD. Stort grattis säger vi till en riktigt grym bleka.

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten

Snygg flundra till Johan!

Nya NSA-rekordet på Bleka! 6,9 kg!