Sjuka torskar och fina sejar på Storskalltan, Sørøya

Gästerna skakade nästan av fiskeabstinens när de satte sig i båtarna igår. Efter ca 1,5h stonkande i gammal sjö anlände vi äntligen. Peter som ville ha lite hjälp med att reglera sin broms skulle bara släppa ner till botten för att sedan ge mig spöt. Han hann inte komma ner innan det smackade på och började gunga tungt i hans nyinköpta spö. Efter mycket slit får han till slut upp fisken. Det visar sig vara en torsk som vägs till ganska exakt 20kg – vilken start!

15-åriga Oliver i båten tar också och gör sitt första släpp. Han fiskar sig i trappsteg upp genom vattnet och plötsligt smackar det till även i hans grejer. Fisken tar mycket lina och Oliver utropar – STORSEJ! Jag undrar hur i hela friden han kan veta det när han aldrig förr varit i Norge och fiskat men mycket riktigt så är det en sej på över 12kg som kommer upp efter ett par minuter – killen har stenkoll!

Många fina fiskar kommer upp. Någon mer torsk över 20 och sej på 11kg+ i guidebåten och rapporterna på VHF-en fullkomligt öser in!

Innan vi flyttar oss till södra sidan ropar båt 6 att de bara skall veva upp sin fisk. Det tar lite tid men till slut rapporterar de att den är uppe, bergstorsk på 24kg – coolt! De hade även likt guidebåten fått och liten flundra och även en bleka på 6kg!

Väl nere på sydsidan fortsätter torskfisket vara lika galet som det var där uppe. Totalt drar Oliver i guidebåten 4st torskar över 20kg – vilken kille!!!

När klockan slår 7 börjar folk känna sig rätt nöjda. Vi har ändå 32Nm hem och sedan ett par timmars rensning på det. Båtarna samlar ihop sig och går i samlad trupp hemåt.

Vilken dag vi fick… På måndag lovar YR finväder igen så då blir det förhoppningsvis en flundrasatsning. Över n out.

Hannes Ribbner, Sørøya

Peter och Oliver med Sej på 12kg+ och torsk på 20kg

Torsk på 22kg till Oliver!

Grann bergstorsk!

Marianne med PB på torsk - YEEES!

Guide Hannes Ribbner med flundra på 132cm, C&R