Tajtlajn inleder med schyssta torskar samt ett gäng flundror på Lofoten!

Denna veckan har vi 14 glada gubbar från Göteborg samt en tjej som alla reser med fiskebutiken Tajtlajn denna veckan. Utöver det har vi även 6 st ryssar på plats denna veckan som jag guidar varje dag.

De första fiskedagarna har öppnat lite mixat och varit präglade av huggperioder. Stundtals har både torskar och sejar nappat vilt för att sedan helt stanna av och vägra bita i våra grejer. De största torskarna hittills har dock vägt in på strax över 15 kg och sejarna har varit blandad storlek upp till ca 8 kg.

Ett gäng flundror har också kommit upp bland båtarna där dem legat i storleksspannet från en bit under måttet till strax över måttet. Tyvärr tappades det en finare fisk första dagen på mete med hel makrill på djupt vatten vilket var synd!

Gladast på campen var nog 13 årige Andrej från Ryssland som fick en hälleflundra på 81 cm efter endast ett par timmars fiske i ett dubbelhugg med sin far som tog en på 75 cm också.

Mellan de mer fysiskt och psykiskt tunga hälleflundrapassen har även gästerna riktas sig på de mer lättflörtade plattfiskarna såsom rödspätta och sandskädda och landat rödspättor upp till 1,5 kg som störst!

Erik Axner Nappstraumen/Lofoten

Nöjdare 13 åring får man leta efter!

Samarbete inom familjen för att vinna kampen!

Kanske inte den största, men dock den första! :)