Summering, Havöysund.

Så, då var Fiskejournalens läsarresa över och vi gör oss beredda för nästa gäng!

Fisket under veckan har varit riktigt bra med många fina flundror och ett otroligt torskfiske, det roligaste av allt var att en av ”Oxens” märkta hälleflundror återfångades och än en gång fick friheten åter! Fisken togs förra gången för ganska exakt ett år sen, den hade vuxit 10 cm och var i fin form.

I guidebåten denna vecka har vi haft en fantastisk herre som är helt blind, han har fiskat på precis som alla andra och har till och med kört båt, ända in till kaj och la till på ett sätt som får vem som helst att bli avundsjuk.

Camilla i guidebåten hade tyvärr en jobbig vecka med sjukdom som inte riktigt ville ge med sig, därför tog vi en liten privatguidning på måndag kväll då hon kände sig bra. Vi hade ett riktigt bra torskfiske med ofantliga mängder fisk mellan 5-10 kilo. Dessutom hade vi en flock vitnosdelfiner som lekte med oss runt båten på ett spegelblankt hav, behöver jag skriva att hon var ganska nöjd?

Fiskejournalens medarbetare och Uffe testade lite nya metoder på flundra, mer om detta kommer i tidningen Fiskejournalen. Nicklas Kolbeck från Fiskejournalen hade dessutom en pysselkväll och ett föredrag om hans passion piggvars fisket som var mycket uppskattat.

Toppnoteringar under veckan:
Hälleflundra: 147 cm.
Torsk: 19.8 kg.
Havskatt: 6.8 kg.

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Flundran säkrad!

Mätning innan release.

Minioxen snygga torsk, 18.5 kg.

Havskatt 6.8 kilo.

Pysselkväll med Kolbeck!