Nytt rekord på sommartorsk och 175 cm flundra på Lofoten!

Med lugna vindar så låg havet stilla på nordsidan och det bådade för en fin fiskedag när vi seglade ur hamnen i morse. De flesta båtarna satte sikte mot de lite djupare sandrännorna i väst på jakt efter hälleflundra medan jag tog med ryssarna för lite mängdfiske efter torsk och sej.

Jag hade ett fint mängdfiske med stundtals sanslösa mängder torsk mellan 6-12 kg och inslag av sejar upp till 6-7 kg på ganska grunt vatten vilket gav fina fighter för ryssarna!

Flundrajägarna i väst upplevde ett fint fiske där Thomas Ring drog längsta strået och lyckades landa en riktigt magnifik flundra på hela 175 cm på 50 meters djup. Fisken tog på en Stormjigg och bjöd på en riktigt bra fight innan dem kunde säkra den utanför båten så Thomas kunde hoppa i och bada med den! Fisken återutsattes sedan utan att behövt lämna vattnet!

Utöver den landades också två flundror på 104 cm på mete med makrill samt en fin fisk på 117 cm som även den tog på makrill fiskad med ”Halibut Anti Twist Rig” precis som de två andra. Makrill är hett, inget snack om saken!

Till råga på allt så smackade det på en torsk på hela 24 kg i frivattnet för Tajtlajngänget vilket är nytt rekord på sommartorsk här på camp Nappstraumen! Stort grattis till alla fina fiskar idag och grymt kämpat där ute. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Ha tålamod så kommer hugget tillslut!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten

Torsk på 15 kg till Johan!

Rödspätta till Kalle!

Mindre men naggande god flundra till Kalle!

Thomas ger tummen upp för drömfisken! 175 cm- Check!

Kramkalas i vattnet! Äkta kärlek!