Terje inleder veckan på Sørøya med en grym torsk dubblé!

Ny vecka, nya förväntansfulla gäster! på torsdagsmorgon mötes vi upp på bryggan för att tampas i den hårda Nordostliga vinden som har legat över Sørøya nu under en veckas tid. Väl ute på torskplatserna så verkar fisket svårt.. vi söker och testar av olika platser utan något nämnvärt resultat!
Tillslut en timme innan tidvattenvändningen så börjar det hugga rejält! Och det dröjde inte lång stund innan Terje står med ett stort smil på läpparna när han håller emot för kung och foster land då torsken sätter fart. Jag förstod direkt att det var en stor fisk som Terje hade fått på kroken. Jag övervägde till och med att ta fram Kveitekroken då torsken rusade iväg i full fart. men när den sakta men säkert kommer närmare ytan så skymtar vi torsken eller rättare sagt torskarna! Först kommer en 10 kg plus torsk som jag slänger upp i båten och under den gömde sig en 20 plus torsk! SMACK!
Torsken vägdes senare i land till 22 kg! och det var nytt personligt rekord för Terje med en höjning på 2 hg!
Under samma drift så hör jag hör Ronny drar till med ett mothugg i hästväg men det hela resulterar till att spöt går av på mitten och där står han med rullen i handen och en stor fisk på andra sidan som stångas nere i djupet. jag flyger fram för att försöka rädda situationen men tyvärr så kliver fisken av.. Hur stor den var kan vi endast spekulera kring, men en sak är säker, den var stor!

Annars har fisket varit svårt då den nord ostliga vinden har legat i och påverkar fiskens huggvilja! några mindre flundror landades under dagen också. Men nu laddar vi för morgonens fiskepass som lär bli kustnära då vinden fortfarande ligger i.. Men långtidsprognosen ser riktigt lovande ut!!

Johan Mikkelsen

Terje med en skön dubble!