Summering de två sista veckorna!

Dessa två veckorna har vi haft ett otroligt väder med massa sol och svaga vindar. Fisket efter torsk har varit stabilt med både många och stora som toppades av ett trevligt gäng från Stockholm som sista kvällen och berättade om ett torskfiske som jag inte hört om tidigare här i Havöysund. Dom berättade hur dom drog den ena stor torsken efter den andra med en grym topp fisk på 24 kg!

Hälleflundre fisket var lite trögt men med en grym snitt vikt och i min båt så körde vi hårt med många timmar på sjön, värst i guidebåten var Andreas som äldrig fiskat hälleflundra men åkte hem med 4 fina hälleflundror och 3 spik i C&R plankan 70, 134 och 148 cm, den 4e på 122 cm fick följa med hem och bli matfisk för det är klart man skall ha fisk med sig hem.

Kent som är den enda kvar av de håra från ”Skellefteå gänget” körd hårt som vanligt och tro mig det såg mörkt ut men så kom det där sköna hugget som han väntat på och följdes upp av gryma rusningar men som vi tillslut kunde landa och märka för att sedan återutsätta den. Vi gratulerar Kent till sitt nya PB på 138 cm.

Denna veckan starta vi med regn och lite vind och höga dyningar så vi i guidebåten avslutade dagen för att bege oss ut igen vid midnatt igen. Våra Engelska gäster fick en bra start med 3 landade hälleflundror och tro mig det var en sann glädje att mötta dessa gentlemäns leende på bryggan.

Ulf ”Oxen”Hugsén

årets bad pojkar!

Glädje eller avundsjuka?

Andreas med gött PB på 144 Cm

En glad gäst

Dumt att utmana en guide i antal fiske timmar.

Grattis Kent!