STORSKALLTAREN!!!

Första turen för de nya gästern, Storskalltaren!
Idag var det inte torskarna som hade dominans där ute på grundflaket utan det var flundran!! VHF:en gick varm när båtarna rapporter in flundra efter flundra!
Vi hade själv 6 stycken flundror i båten, men den största flundran som jag uppskatta till ca 70 kg hade vi bara ”Touch the Leader” på, sen gick 1.00 mm linan av mot dess vassa tänder! Men hur som helst, det var bara en av de stora som var uppe vid båten!
Här kommer dagens toppfiskar:

176 cm
162 cm
156 cm
155 cm
145 cm
143 cm
135 cm

Osv….

Men den största flundran som en av gästerna drillade där ute vann striden, efter en fight på ca 40 minuter så får dom för första gången syn på monsterflundran några meter ner under båten.. Men sen vänder den upp vitsidan och drar ner i djupet igen och strax efter går linan av…. det var också denna båt som hade dagens topp fiskar och de uppskattade den här fisken till över 2 meter!! Hur stor den var kan vi bara spekulera kring, men STOR var den i vart fall!

Sen kom det några torskar upp till 20 kg, men som sagt det var flundrans dag idag!
Nu laddar vi om för morgondagens långtur, kanske blir en vända till ut på grundet, det är ju trots allt kanon väder här på Sørøya! (tredje veckan i rad med topp väder!!! )

Johan Mikkelsen

Mattias inleder första fiskepasset här på Söröya med att ta sin livs första flundra, Check!<br />” /></p>
<p><img decoding=

Håkan Rydh har varit

Mattias med sitt nya person bästa på 18 kg! Mårten står i bakgrunden och drillar!!