Fantastisk avslutning här på Sørøya!

Vädret var fortfarande på topp, om det inte vore så att det var sista dagen så skulle vi ha åkt ut till Storskalltaren en andra gång!
Nu blev det istället att fiska i närområdet och njuta av vädret.
Fisket var lite små segt efter torsken. Vi tänkte om och la några flundra drifter på topparna istället som vi gjorde på Råsa dagen innan med gott resultat.
Och efter några timmars fiskande, så får två i båten trassel och Peter som stod längs fram riggad med en sej börjar veva upp för att underlätta för dom andra två. Helt plötsligt hör vi Peter säga- Tror jag har något…
Ingen i båten reagerar något nämnvärt utan forsätter med trasslet, det är först när Peter står med ett sånt krökt spö att man nästan trodde att du skulle brista som vi inser att det är något stort som har klivit på! Sen kommer tokrusningen, Peter går upp i full bromsstyrka men det fortsätter att skrika ut lina! Hälleflundra!!!!!

Efter en stund kommer flundran sakt men säkert upp och jag sätter kveitekroken i underkäken! YES!!!! Säkrad!!
Alla jublar, vilken avslutning, Peter berättar att det är hans största flundra någonsin och att han hemskt gärna ville bada med den innan den skulle få friheten åter!
Sagt och gjort, Peter kastar sig i och efter en snabb fotosession så klättrar han upp på badstegen, och gör en ”bakåtvolt gest” för att skoja lite, men tappar balansen och faller ner i vattnet ännu en gång, tur att torrdräkten fortfarande var på!!
Säger bara Peter från Lomma, vilken legend!

Dagen fortsatte sedan med lite små trögt fiske, men precis innan vi ska ge oss för dagen så står Niclas med mobilen och filmar den fina naturen då det plötsligt börjar rycka till i spöt! lite fifflande med mobilen så kommer mothugget och den sitter.. Rätt skaplig tyngd i spöt, och sen kommer en rusning.. alla blickar är på Niclas spö, och frågorna går runt i båten
– Är det en bättre torsk? en liten hälleflundra?
NEJ, det är en Havskatt, och den är STOR!!
Den gaffas och flyger upp i båten med ett snabbt svep, men det är först nu havskatten verkligen går loss, och en 9,5 kilos havskatt bland fötterna är inget jag kan rekommendera. Men vi klara oss undan dess kraftiga käkar, och fick tagit några schyssta bilder!
Att den också föll för den största Big Bob jiggen var ju inget vi hade räknat med..
”Big bait, Big fish” stämmer tydligen!
Det är bara att gratulera storfiskarn Niclas som har lyckats helt sjukt bra denna veckan!

Det har också kommit upp flera havskatter i den här kalibern!
Om jag inte minns fel så plockade Pavo och gänget en redig katt på 10,8kg plus att campägaren Ralph hade tagit ett par stycken i den storleken också!
Det har också landats två lerskäddor under veckan runt 6 hg, och ett fantastiskt spättafiske på nya ställen! där det landades många över kilot med topp på 2 kg!
Håkan som fångade 2 meters flundran i veckan lyckades också med att få dubbelflundra på spättetacklet! Slå det ni!!

Får tacka för en toppen vecka!!

Nu har gästerna åkt hem och de nya har anlänt idag, imorgon blir det Storskalltaren IGEN!!!
Sjukt laddad, nu kör vi!!!

PS: Kan bli sämre med uppdateringar från Sørøya denna veckan då jag är själv på plats, men ska försöka hinna med så mycket som möjligt!

Johan Mikkelsen

138 cm mättes flundran till och det klassiska badet var inte att tveka på för Peter!

Segerns sötma!!

Peter från Lomma en sann legend!

Peter- Titta nu pågar när jag gör en bakåtvolt...

Alla skrattar men då Peter lossas göra volten så tappar han balansen och ryker i ändå..<br />Underbar stämning i båten och Peter bara skrattar!!  ” /></p>
<p><img decoding=

Niclas