Summering av förra veckan på Lofoten

Tjenare!

Ännu en vecka har gått till sitt slut och tiden bara susar förbi. Det blir lätt så när man har roligt! Under förra veckan hade vi besök av JFK Alingsås med Robert Qvist i spetsen som reseledare samt även ett gäng grabbar från Stockholm uppe och fiskade!

Detta stora gäng på 24 man fick första dagen uppleva det fina vädret med högtryck, sol och varma vindar och ett bra fiske efter torsk och storsej ute på topparna. Sen bestämde vädernisse där uppe att nu fick det vara nog på det bra vädret och vinden vred om till nordan och en MASSA regn drog in över oss.

Många båtar körde efter rödspätta den första ruskdagen och lyckades riktigt bra med många fina spättor med en toppfisk på 2020 g. Men det var ändå hälleflundrorna som låg i fokus under resten av veckan! Många drifter lades i Nappstraumen när nordsidan var ofiskbar och tillslut nöttes hälleflundrorna ut och högg sporadiskt men ändå systematiskt, precis i anslutning till strömvändning, antingen före eller efter. Flera fina flundror på 140, 143 samt 145 cm landades under veckan varav de allra flesta på mete med helsej, tacklad på en Kinetic Anti Twist Rig. Vissa tog riktigt grunt och ända inne på 6 meters vattendjup!

Totalt under veckan landades det ca 35 flundror, trots svåra förhållanden vilket är imponerande! Jag är stolt över förra veckans gäster som nötte på trots kall nordanvind, regn och inaktiv fisk och belöningen kom. En stor eloge till Micke Carlsson som höll modet upp till den 11e timmen på tisdagskvällen och landades en 140 cm och räddade veckan på så sätt! Endast ett par av alla 24 under veckan blev utan landad hälleflundra och vi fick i slutet av veckan se flera prydliga bad i det 8,2 grader varma vattnet! Det roligaste badet har dock inget med fiske att göra utan det stod Archie för efter att ha anklagat ”Maarud Popcorn” för omöjliga att poppa vilket jag snabbt gjorde ett vad om och ni kan ju se på bilderna vem som vann.. 😉 Popcornen var goda iallafall, så mycket kan jag säga!

Erik Axner Nappstraumen/Lofoten

Rödspätta till Gustaf Dahlbäck!

Archie ville inte vara sämre han! Veckans storfiskare!

Gustaf med sin första flundra!

Kent lyckades landa en sugga på 143 cm!

Magnus med en solskensflundra på 125 cm

Archie med tunggung på endast 6 meters vatten!

Denna var i andra änden på linan! Coooolt!

Alla knep är tillåtna för att psyka varandra under veckan.. Här har Robban slocknat på soffan och fick en oturssymbol i näven..

Kvickt ur vattnet var han iaf! ;)

Trippeldoppet för Martin ( Roooonken), Tommy och Robban!

Paniken i blicken! MÅSTE UPP NU!