Storsejrace med inslag av stor torsk och flundra på Lofoten!

Tjenare!

Som vanligt får man nästan säga nu så låg havet som en spegel och solen gassade. Ut på topparna simmar fortfarande stora mängder med riktigt fina sejar och några båtar gav sig ut dit för att pröva lyckan. Väl där ute var det riktigt mycket fisk igång, både stora och små! Många sejar över 10 kg fångades varav den största på hela 14,1 kg. Dessutom lyckades samma båt lura upp två riktigt fina torskar på 22,4 kg respektive 21,7 kg under de stora sejstimmen. Till råga på allt som högg en 126 cm lång flundra mitt under tokvevet och bjöd på en spektakulär fight ute på 60 meters djup. Betena som har dominerat idag har varit Slim Jim som både lurade fina sejar, torskar samt flundran och även Crazy Daisy som idag var både sejmagnet för det riktigt stora sejarna och även lurade de stora torskarna!

Några båtar ligger fortfarande ute och bankar efter flundra, vi får se vad dem har lurat upp senare ikväll!

Erik Axner Nappstraumen/Lofoten

Fin sej på Slim Jim!

Oliver med fin sej på speedjigging!

Werner med schysst torsk!

Flundran som också ville hugga på turbovevning! Slim Jim är grym på allt!