Lofoten.

denna veckan på lofoten har vädret varit bra och man har kommit ut och fiska långt utomsärs och man har hafft riktigt bra torskfiske med många fina torskar med en top på ca 17kg och torsken har börjat komma tillbaka på dom varnliga ställerna vilket är riktigt roligt. Flundrafisket har levererat stora fiskar men inte så många som vi kanske hoppats på men redan första dagen så hade vi i guidebåten kanske krokat den snabbaste 50+aren iår på en vecka. gästen ifråga tog sitt spö släppte ner till botten och det högg direkt och då fiskade vi på ca 30m djup så det tog mellan 15-30sec innan fisken var krokad som följdes av en rolig fight väl säkrad vid båten så kunde vi mäta den till 162cm som sedan fick simma tillbaka ner i djupet.

Fick också precis reda på att ett av gängen tyvärr tappade ett RIKTIGT as brevid båten dom höll fisken men tyvärr slet den sig. och detta är fiskare som är enormt erfarna och han sa att den troligtvis var större än camprekordet vilket isf betyder att fisken skulle varit över 214cm! ibland vinner fisken men dom sista veckorna här på lofoten har det varit rikitgt mycket stor fisk i farten så ska bli kul att se vad slutet har att bjuda på!!

/Fredrik Schmiterlöw

Marwan med sin drömfisk på 162cm på efter max 30sec fiskandes!!!