Uppdatering med 2 Nya camp-rekord!! från Lofoten

Då var det dags igen för 2 nya camp rekord på lofoten även denna gång på Hälleflundra och spätta!!!
Tidigt i morse när dom flesta båtarna var inne så stack en utav danskbåtarna ut för att fiska flundra.
När dom börjat drifta ett tag så får en av gästerna 2 hårda stötar i jiggen utan att det fastnade något men 3 gången gillt och då satt jiggen fast. linan blev stum och det kändes som et bottennapp men efter att ha kört upp båten och laggt den rakt åvanför jiggen och satt mer press på bottennappet så började botten att röra sig och dom fattade att detta var en riktigt fin fisk! Efter en lång dragkamp mellan fisk och fiskare så fick dom upp fisken till båten för första gången och ja… dom ögonmåttade fisken till 130cm+ ;). Men då stack fisken ner till botten igen men nästa gång dom fick upp fisken till båten och mätt den så visade sig flundran vara HELA 214cm lång och en uppskattad vikt på 133.5kg(enligt tabbel) vilket innebär nytt camprekord och även att det är den största flundran tagen på Nordic Sea Angling i år!! Efter fisken var mätt och fottad så släptes den åter fri!(C&R). Och faktist så är det nog första gången jag hör någon gäst fråga vet du något ställe där man kan få mindre fisk på??;). Och ja dom hittade lite mindre fisk ca 15st torskar över 10kg!!

då till camprekord nummer 2 som var spätta. Den togs av Johan Persson som tröttnade lite på flundra fisket och släppte ner sitt pilletackel till botten och efter ett tag fick han en spätta på ca 1kg och i nästa nedsläpp kom en riktigt fin spätta på 2125g som var 5g tyngre än förra rekordet.
Förövrigt så har det kommit upp fisk av olika arter och storlekar på campen denna veckan samma danskbåt som fick jätteflundran fick igår en marulk på 8kg vilket är den 3 på campen i år.

imorgon väntas lite sämmre väder men får se vilka fiskar vi lyckas fånga då!

/Fredrik Schmiterlöw

ordningen återställd! 214cm

Smack!!

ett stort grattis från alla oss på NSA