Landskamp på Lofoten!

Ja denna veckan har vi en landskamp mellan Sverige och Danmark, Jimmy Andersson kör svensk båten och fredrik hansen kör dansk båten. Dom tävlar i största Flundra, Sej, Torsk, Spätta och har kattfisk som en joker. Igår som var första fiskedagen så var det flundra som gällde och danskarna rivstartade och fick 4 st medans jimmys båt endast fick 1. Danskarnas största var på 113cm!. Idag så var det bättre väder och tanken var att man skulle fiska sej och torsk och på både sej och torsk fick danskarna större. Men efter att svenskarna slutat fiska torsk och sej så var det dags för spätta och dom fick spätta upp till 1.5kg vilket gav dom ledningen i den klassen och mitt under spätta fisket så fick dan som även fick den stora spättan på en flundra som bjöd på en riktigt rolig fight på lätt utrustning på grunt vatten och innan dagen var slut så så hade dom landat 3 flundror till. Så 5-4 till sverige på flundra fronten!!!

För dom andra båtarna som är på campen denna veckan så ar det uer som skulle testas och med lite letande så hittade vi en riktigt fin topp med fina djup runt om men innan vi träffat botten så hade det nappat på sej och det visade sig vara riktigt stor sej upp till 13kg men dom gångerna vi lyckades komma igenom sejstimmet så fick vi faktist lite uer inga jättar men fina matfiskar. Under dagen landades det även torsk upp till 16kg.

/Fredrik Schmiterlöw

1-0 till danmark

fin kolja

stor sej på g!

13kg:s sej