Stora flundror och en historisk dubblé från Söröya!

Idag åkte vi på långtur med sikte på hälleflundran! Det dröjde inte lång tid innan några båtar hade landat sin första flundra men sen dog fisket ut helt.. många timmars nötande utan resultat ledde till att många av båtarna drog vidare på torskjakt!
Men vi var några få envetna fiskare som vägrad ge upp hoppet så vi fiskade på i timtal utan att komma i kontakt med någon fisk! Men efter att ha åkt till ett nytt ställe och vattnet började strömma allt mer och mer så började flundrorna hugga! Vi i guidebåten lyckades på relativt kort tid landa 6 flundror med topp på 148 cm, 139cm, 113cm(21kg sjukt bra kondition) samt några mindra modeller, Men dagens topp blev till Magnus när han på sista driften lyckas kroka en flundra på 160 cm, dagen var räddad, vilket fiske!!
Självklart så återutsattes alla de större flundrorna!

När alla var nöjda så bestämde vi oss för att tuffa hemåt när vi halvvägs fick ett samtal från Bosse som rapporterar om en historisk dubblé från Råsa! Andreas som fångade 33 kilos torsken igår hade gjort det igen! Fast denna gången lyckades han pumpa upp 50 kg torsk från djupet, dvs, en torsk på 22 kg samt en på 28 kg.. Det är helt sjukt!!!
En tillsynes omöjlig dubblé, men om det händer så är det just här på Söröya! Här händer sånt som man knappt vågar drömma om!! Storfiskens rike, vad mer kan jag säga!!

Om inte det här var tillräckligt för att få vilken sportfiskare som hellst att bli våt i byxan så avslutades kvällen med en stor val som hoppade högt upp i luften för att visa sin majestätiska skepnad, kommer göras lite efter forskning kring vad det var för typ av val, men det lär ha varit en magisk syn!

Johan Mikkelsen- Sørøya

Landning av Mattias 148 cm flundra

148 cm tagen av Mattias Lindgren!

Christers 139 cm

113 cm och vägde hela 21 kg! Grym kondition och grymt härligt väder!<br />Fångstman- Mattias Lindgren” /></p>
<p><img decoding=

Midnight fighting

Avslutar dagen med Magnus 160 cm flundra som självklart fick simma tillbaka igen efter mätning, märkning och fotografering i dess riktiga element! <br />Stort grattis till dig Magnus, du drog dagens toppfisk!” /></p>
</div><footer class=