Fint artfiske i Tromsö

Senaste dygnet har fisket verkligen kommit igång här och våra gäster har gett sig ut på diverse olika fisken. De tyska gänget har funnit en plats som både levererat fina storsejar upp till 15 kg, havskatter och ett makalöst koljafiske. Några mindre hälleflundror har även fångats bland de kompakta sejstimmen. Utöver detta så har vi också upplevt ett torskfiske utan dess like. Fisk i hela vattenmassan som jagar aktivt på både sej, sill och makrill med många fina torskar över 10 kg och ett sånt mängdfiske att man blir fartblind. Dessutom under de kompakta sejstimmen har även de stora torskarna lurat och några riktiga stora torskar har kommit som tyngt ner vågen till 20 kg. Vädret verkar ha stabiliserat sig något nu och vi hoppas på att hälleflundrafisket släpper i takt med att vattentemperaturen åter stiger igen.

Erik Axner/ Eddie Janerup