Storfiskensrike, Söröya!

Efter att ha varit ledig två veckor där jag bland annat testade på fjällfisket här på Söröya med blygsamt resultat då vi bland annat vandrade i styvkuling och regn.. men vädret har man ringa makt över men någon dag med fint väder fick vi där vi också fick några mindra fina öringar.. Dock finns det betydligt större och jag tappade en del fina på fluga!

Men nu är semestern över och de nya gästerna anlände igår!
Självklart var det några som var tvungna att mätta fisksuget genom att åka ut direkt och doppa fiskesakerna. Och vilken inledning! Torsk på 27,16 kg (avblodad) samt en flundra på 90 cm fågnades!! En tillsynes svårslagen start, men redan idag så slogs den av en torsk på hela 33,2 kg också fångad ute på en av våra hotspots för stortorsk!! den var 146 cm och hade otroligt fin kondition för att vara en sommartorsk!
Det fångades också ett par torskar till runt 20 kg, men måste påpeka att torskfisket är fortfarande ganska trögt mängd mässigt men när det väl smäller så är det oftast en fisk i drömproportioner!!

Imorgon flaggar vi för långtur och hoppas prognoserna stämmer! Isf kommer en rykande nyhet så fort vi kommer hem, när nu det blir…

Johan Mikkelsen

Fin bonusfisk under torskfisket!

En blank fin öring från en av sjöarna här på söröya! fisk upp till 6 kilo fångas då och då i sjöarna här på söröya, måste upp och testa igen!