Norgelängtan…..

Vet inte hur många veckor jag tillbringat i Norge genom åren och jag kom hem senast från Norge i söndags kväll, men ”norgesuget” finns fortfarande kvar trots en ganska dålig vädermässigt resa med familjen senast….
Telefonen ringer med jämna mellanrum och rapporterna avlöser varandra om det goda fisket och bra väder från nordnorge med helt bleke hav….
Vet inte om man blivit drabbad av någon form av ”Norgeabstinens”…
Besökte Lofoten senast och denna nya destination Nappstraumen vid Lofoten har levererat bra fiske i stort sett hela säsongen!
Förra veckan var tyvärr vädermässigt otroligt dåligt vid Lofoten och färjorna från Bodö blev inställda, vilket i ”mannaminne” inte hänt tidigare under Juli månad…..
Ändå lyckades våra gäster(och vi) att fånga en hel del hälleflundror, torsk upp till 17 kg, sej upp till 11 kg samt fina rödspättor etc….
Nu är vädret kanon igen och gruppen som anlände i onsdags kväll har haft en riktigt bra start!!
Det har fångats många flundror, fina torskar, makrill, rödspättor, havsöring m.m.!
Vår guide Fredrik återkommer med en utförligare rapport i morgon.
Vi kommer därför att utöka med 2 båtar i Lofoten nästa år och kommer alltså ha en kapacitet på 7 båtar där. Vi kommer också att testfiska vid Lofoten under ”skreifisket” nästa år för att se hur det kan jämföra sig med Söröyas skreifiske. Yrkesfiskarna fångar många s.k. ”Kaffetorskar” (torsk över 30 kg) och det fångas också torskar över 40 kg årligen i detta område!
Förhoppningsvis kan vi då också få till samma goda samarbete med de lokala fiskarna som vi har på Söröya, där våra gäster skänker all ”överskottsfisk” till de lokala fiskarna. Vi vill fortsätta arbetet med C&R, men just under skreifisket så fångar man oerhörda mängder med fisk och torsken klarar inte en återutsättning lika bra som hälleflundran. Då är det bättre att fisken kommer till nytta och konceptet/samarbetet på Söröya har varit väldigt lyckat!
Till nästa år kommer vi att införskaffa både fler och bättre ”verktyg” för C&R och ev. införa nya regler för våra gäster. Vi vill dock poängtera att man givetvis skall kunna njuta av de kulinariska upplevelserna i Norge med nyfångad fisk och att man även skall kunna ta med sig den norska utförselkvoten på 15 kilo filé/person hem till sin familj!
Just nu så bokas det resor med NSA som aldrig förr, så passa på om du vill ha en högklassig fiskeupplevelse till ett rimligt pris!

Jimmy