Stora fiskar i Haväysund!

Under gårdagen så var vi i guidebåten ute på kveite jakt och starten blev bra! efter bara en kort stund fiske var den första hälleflundran landad och stämningen i båten var på topp, det blev inte sämre när Lasse Andersson säger att kan sitter fast i botten men blev snart rätt tyst när ”botten” började röra på sig och vi kunde konstatera att ”botten” var en stor hälleflundra och fighten var i fullgång! Efter ett flertal grymma rusningar kunde vi landa hälleflundran på avkroknings matta och mätta denna fina hälleflundra till prydliga 131 cm, för Lasse som ändats lyckats fånga en fisk på 12 kg innan han kom hit kan nu stoltera sig med en 30+ fisk! Det som får mig att le lite extra var att det var en självklarhet att den skulle märkas och återutsättas så fort som möjligt!
För övrigt gick 2 båtlag efter torsk och stor sej, de var helt lyriska när dom berättar om det fantastiska torsk fisket med topp torsk på 20+som dom upplevt, dom lyckades även med sejfisket och berättade om flera 10+ sejar.
Samma gäng gick efter rödspätta under förmiddagen idag och smsa mig om ett grymt fiske, dom fick 20 st med topp på över 2kg efter bara någon timmes fiske.
Erik Rhen som är här uppe och filmar berättade om ett riktigt bra hälleflundrefiske med 7st landade och topp kveiten går inte av för hackor heller 164cm C&R, i och med den så kan vi konstatera att vår svit med minst en över 50 kg i veckan på campen håller fortfarande! Idag skall detta gäng försöka fånga en över 100kg så vi får bara hålla tummarna att de lyckas för omöjligt är det absolut inte här i Havöysund!

Ulf ”Oxen”Hugsén/Kristoffer

Cristoffer med en spätta på 1650g.

Magnus ur guidebåten med två härliga spättor

Patrik Lövgren med nytt PB på flundra! 125cm!

Jonas med en spätta på över kilot!