Havöysund Kveitens Rike!

Veckan började med att några utav våra gäster åkte ut på kortare turer, efter några timmars fiske börjar båtarna anlända in till hamn igen. Det berättades otaliga historier om fiskar som tappats, men även andra som haft lyckan med sig och tagit riktigt fina fiskar under veckans första tur togs det flundra upp till 138 cm + 3 fiskar till över 30kg! och detta bara i närområdet till vår camp.

Igår åkte vi 3 båtar på långtur, detta började helt underbart med att vi i guidebåten lyckades kroka en flundra efter bara 5 minuter på första driften, detta satte igång glöden hos dom fiskande gästerna.. Det ropades flitigt om större torskar, men flundran var dessvärre svårflörtad.. Vi fick några fler flundror av mindre format under ett par timmars fiske, men sedan tänkte vi göra ett försök på lite djupare vatten med siktet ställt på Uer och med förhoppningar om Fläckig Havskatt.. Detta försök gick upp i rök så fort vi släppte ned våra prylar i vattnet och vi halvvägs ned blev stoppade av Stor-sej. Det var precis fullt av sej i storlek 4-12kgs storlek. Vad du än släppte ner, satt där en – jo en sej…
Efter ca 1 timmas sej fiskande så kände vi inte längre att vi hade ork eller lust att pumpa mer utav denna fisk, så vi begav oss mot lite grundare vatten i jakt på flundran igen…

Vi sökte av några toppar på vägen hem från dagens långtur och plötsligt säger Tommy Lövgren ur guidebåten – Duuuu, nu tror jag det sitter något ordentligt! Och mycket riktigt, efter en bra fight, med 3 rejäla rusningar hade vi fisken uppe vid ytan och efter en enkel krokning med ”kveite-kroken” kunde vi lyfta ombord fisken och ta några fina kort! Fisken mättes till 133cm och ett nytt PB var ett faktum! Grattis till Dig Tommy!

Och idag var vi iväg på ännu en ”långtur” även denna dag var vi på jakt efter vår kära hälleflundra..
Det fiskades flitigt från dom 3 båtarna som deltog vid denna långtur men flundra fisket var trögt denna dag, detta pga dåliga strömförhållanden, så vi tacklade om för lite torskfiske och dom andra 2 båtarna beslöt sig för att testa på Uerfisket som fanns nära inpå!

Torskfisket denna vecka har varit riktigt fint där toppfisken är en massiv fisk på hela 21kg! och många fiskar över 10kg!

Dom två båtarna som åkte på Uertur hade ett lyckat fiske med fina storlekar upp till ca 4,5kg!
En rolig historia som vi fick höra på bryggan när vi kommit i land var att den ena båten hade på vägen upp från djupen med en Uer på haft ”något” som tagit deras uer och rusat ned igen mot djupen…. Alltid spännande att höra om vad som hänt ute på havet!
Man vet ju aldrig riktigt vad som sker när man släppt ned sina tackel och väntar på att något skall bita!

Cristoffer Bergström, Ulf Hugsen

Två fina fiskar från djupet!

Härligt spöböj på Magnus spö!

Efter ett torsk race blev det svettigt!

Gästerna i guidebåten stolterar med riktigt fina sejar! <br />Detta är några få av alla deras fiskar som togs och sedan släppts tillbaka!<br />Vi körde inriktat fiske efter sej i cirka en timma, det tog ca 20 sekunder att släppa ned tacklena och få fisken att hugga! Riktigt roligt!<br />Mängden med sej var oändlig! ” /></p>
<p><img decoding=