Grym inledning på Lofoten!

Flundra, Spätta, Sandskädda, Makrill, Havsöring, Sej, Torsk, Kolja mfl. Ja det är bara några av arterna vi har lyckats fånga på campen dom senaste 2 dagarna.
Första Dagen så följer jag med en av båtarna till ett helt nytt ställe som vi inte har fiskat på och snacka om att det levererade inom loppet av 20sekunder i första driften står vi 3 stycken i båten och drillar flundra samtidigt helt galet!! Vi fortsätter på samma ställe ett tag till och landar ytterligare 4 flundror och jag måste säga att tyvärr tappar vi en riktigt fin flundra efter en kort tids fight men men finns det en finns det ofta flera!. Vi fortsätter våran turné på nya platser och redan på andra och tredje platsen finner vi också flundra allt från 10m ner till 45m allt som allt fångar vi i båten 14 flundror denna dag på 6 olika platser snacka om riktigt stabilt fiske! För dom andra båtarna då ?
Ja dom lyckades också riktigt bra fast på torskfisket då man lyckas på kort tid landa flera fina torskar med en topp på dryga 17kg.
När vi kommer in efter vårat fiskepass så står en av våra danska gäster med flugspöt i högsta hugg och ett brett leende och berättar att han både fångat makrill och havsöring från bryggan och medans vi står kvar och pratar på bryggan drar han en till havsöring av mindre storlek.

Gårdagen då. Ja 3 av båtarna sticker ner till samma ställe vi hade hittat dagen innan och alla båtar landar flundra men värst var nog Team Mack som lyckas landa 3 flundror med en topp på 155cm som bjuder på en riktigt bra fight och flera långa rusningar. I min båt körde vi lite mer artfiske vi landar flundra, spätta, Stor sandskädda, torsk, sej och kolja. Vi testade ett ställe vi inte hade fiskat på sedan i maj månad och snacka om att stod spätta där nästan konstant står det någon och drillar fisk i båten under den timmen vi var där och flera av spättorna var över 1kg med en topp på 1.3kg. vi lyckas även landa flera stora sandskäddor upp till strax över 7hg.

Så under dom två inledande dagarna har vi landat ca 25 flundror upp till 155cm och alla har fått friheten åter (C&R) vilket är imponerande. Lofoten då det är som bäst!

/Fredrik Schmiterlöw

155 cm (C&R)

det finns fina stränder nära campen!

havsörn på väg att ta mat!

Spätta var det!

en av många